Καλώς Ήλθατε

Karavakas | Technical Solutions

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
media

6+1 λάθη που προσελκύουν τους διαρρήκτες!

150 περιστατικά ημερησίως είναι οι ληστείες σε σπίτια στην Ελλάδα και διαρκώς αυξάνονται! Ποιά λάθη, όμως, μπορούμε να αποφύγουμε ώστε να μην είμαστε το επόμενο θύμα;

Λάθος 1: Ανοιχτή πρόσκληση!

Δεν αφήνουμε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά ή σε ανάκλιση έστω και αν σκοπεύουμε να λείψουμε για 5 λεπτά! Σχεδόν το ένα τρίτο των ληστείων γίνεται επείδη ‘προσκαλέσαμε’ τον ληστή να μπεί απο το ανοιχτό μας παράθυρο ή την ξεκλείδωτη μας πόρτα! Πολλες ληστείες γίνονται ευκαιριακά και μέρα μεσημέρι, ενώ έχουμε πεταχτεί για λίγο, κάπου κόντα, και δεν θεωρήσαμε απαραίτητο να κλειδώσουμε!

Λάθος 2: Ανεβείτε παρακαλώ!

Δεν αφήνουμε ποτέ σκάλες σε ορατά σημεία…προσέχουμε περισσότερο όταν το σπίτι μας περιβάλλεται απο σκαλωσία, λόγω εργασιών! Γιατί να κάνουμε τη δουλειά των διαρρηκτών ευκολή;

Λάθος 3: …με το κλειδί στο χέρι!

Δεν αφήνουμε κλειδί κατώ απο το χαλάκι, ή σε μια πέτρα στη γλαστρα! Ακόμα και οι κλέφτες ξέρουν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, παρόλα αυτά, πάντα το ελέγχουν!

Λάθος 4: "Τα εν οίκω μη εν δήμω"

Η παρουσία μας στα Κοινωνικά Δίκτυα μπορεί να προδώσει όχι μόνο το πότε λείπουμε απο το σπίτι μας αλλά και τί αγαθά έχουμε στην κατοχή μας. Νιώθουμε υπέροχα που καταφέραμε να αγοράσουμε κάτι πολύτιμο και θέλουμε να το μοιραστούμε με τους φίλους μας….ας το ξανασκεφτούμε καλυτερα. Πληροφορίες απο το διαδίκτυο είναι πηγή χρυσού για τους διαρρήκτες!

Λάθος 5: Όλοι καλοί…περάστε!

Όταν περιμένουμε δέμα ή έχουμε παραγγείλει φαγητό καλά θα ήταν να βγούμε έξω για να το παραλάβουμε. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποιόν ενός υπαλλήλου ακόμα και αν η εταιρεία στην οποία εργάζεται είναι έμπιστη! Φυσικά, αυτό ισχύει και για οποιοδήποτε άγνωστο που θα μας χτυπήσει την πόρτα!

Λάθος 6: Η νύχτα όλα τα καλύπτει!

Φροντίζουμε να υπάρχει επαρκής φωτισμός στις εισόδους του σπιτιού μας! Είναι πιο εύκολο για έναν ληστή να επιχειρήσει να εισβάλλει στο σπίτι μας όταν είναι σίγουρος πως δεν θα τον δεί κανείς! Γενικός φωτισμός ή ακόμα φωτισμός που ανιχνεύει την κίνηση είναι σίγουρα αποτρεπτικά για τους ληστές.

Λάθος 7: Δεν χρησιμοποιώ κανένα σύστημα ασφαλείας!

Είναι ευκολότερο για έναν επίδοξο ληστή να προσπαθήσει να εισβάλλει σε ένα σπίτι χωρίς συναγερμό, γι’αυτό και θα το προτιμήσει! Οι λόγοι να μην έχουμε ένα σύστημα ασφαλείας, αντικρούονται με το πόσο ξέγνοιαστοι θα αισθανθούμε έχοντας ένα πλήρως οχυρωμένο σπίτι.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

Ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές και τα νέα μας.
Εγγραφείτε τώρα!

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • Διεύθυνση Αεροδρομίου 60, Λάρισα TK 41336
  • Τηλέφωνο / Fax 2410 256 132
  • Email info@karavakas.gr
© ΚΑΡΑΒΑΚΑΣ 2019. All Rights Reserved
Ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Καταστήματος ITBIZ